طالبان مدعی تصرف شهر فیض آباد، مرکز
استان بدخشان هستند.
خبرگزاری فرانسه در ادامه مدعی شد؛ طالبان در دهه ۹۰ میلادی که قدرت را در افغانستان در اختیار داشتند، هرگز نتوانسته بودند به این شهر نفوذ کنند.
آنها از این پس کنترل ۹ مرکز از ۳۴ مرکز استانهای افغانستان را در اختیار دارند، همگی همانند دومینو به دست طالبان، سقوط کردند، از جمله هفت مرکز استان که در شمال کشور واقع هستند، منطقهای که همیشه در مقابل طالبان مقاومت کرده اند.
ذبیح الله عتیق نماینده بدخشان به خبرگزاری فرانسه گفت: نیروهای امنیتی فیض آباد را ترک و به مناطق همجوار عقب نشینی کردند. طالبان در حال حاضر شهر را تصرف کردند. دو اردوگاه متحمل تلفات سنگین شدند.»
وی افزود: سه شنبه، طالبان فراه در غرب و پلخمری را در شمال در ۲۰۰ کیلومتری کابل تصرف کردند. از روز جمعه آنها یکی پس از دیگر مراکز استانها تصرف کردند؛ زرنج در جنوب غرب، شبرغان در شمال، قلمرو جنگ سالار مشهور عبدالرشید دوستم و به ویژه قندوز، شهر بزرگ شمال شرق همچنین سه مرکز استانی جنوبی دیگر یعنی تالقان، سر پل و ایبک.
وضعیت در شمال کشور بحرانی است، جایی که نیروهای امنیتی به نظر میرسد روحیه خود را کاملا از دست داده اند، اشرف غنی چهارشنبه به مزار شریف رفت که طالبان از این پس همه توجه خود را به آن معطوف کرده اند.
کاخ ریاست جمهوری افغانستان در بیانیهای اعلام کرد: «رئیس جمهور قرار است در آنجا اوضاع امنیتی کلی را در منطقه شمال بررسی و با مسئولان امنیتی، رهبران جهادی و شخصیتهای بانفوذ دیدار کند.»
بر این اساس اشرف غنی ظاهرا قرار است با محمد عطانور (عطا محمد نور)، استاندار سابق بلخ که مزار شریف مرکز آن است، دیدار کند. او از مدتها پیش مرد قدرتمند شمال افغانستان است که قول داد تا آخرین قطره خون در مقابل طالبان مقاومت کند. غنی همچنین قرار است با عبدالرشید دوستم، معاون رئیس جمهور سابق دیدار کند.
تصاویری که دیشب در شبکههای اجتماعی منتشر شد، مارشال دوستم، رهبر قدرتمند قوم ازبک افغانستان را سوار بر هواپیما به مقصد مزار شریف که گروه بزرگی از مردان مسلح او را همراهی میکنند، نشان میداد.
طالبان که از چند جهت به سمت مزار شریف در حرکت هستند، به گفته یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه که در محل حضور دارد، سه شنبه محلههای حومه شهر را تصرف کردند، اما به عقب رانده شدند.
از دست دادن مزار شریف برای دولت افغانستان که دیگر هیچ کنترلی بر نیمی از شمال کشور نخواهد داشت، فاجعه بار خواهد بود.
این مسئله به طالبان امکان خواهد داد تلاشهای خود را برای تصرف دیگر مناطق و حتی کابل، پایتخت افغانستان شدت بخشند.
صدها نیروی امنیتی افغان در قندوز خود را تسلیم طالبان کردند
خبرگزاری فرانسه به نقل از مقامات محلی در قندوز در شمال غربی افغانستان اعلام کرد صدها نفر از نیروهای امنیتی که پس از سقوط این شهر به سمت فرودگاه قندوز عقب نشینی کرده بودند، خود را تسلیم طالبان کردند.
امرالدین والی، مشاور استان قندوز گفت: «صبح امروز صدها سرباز، نیروی پلیس و اعضای نیروهای مقاومت (شبه نظامیان) که در فرودگاه مستقر بودند، با تمام تجهیزات، خود را تسلیم طالبان کردند.»
شویگو: هم پیمانان ما باید از مرزهای خود با افغانستان محافظت کنند
وزیر دفاع روسیه تاکید کرد هم پیمانان ما باید از مرزهای خود با افغانستان محافظت کنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم؛ سرگئی شویگو در اظهاراتی در همایشی با جوانان روسی در منطقهای اطراف مسکو، بر اهمیت حضور هم پیمانان روسیه در سازمان پیمان امنیت جمعی جهت آمادگی برای تحرکات احتمالی گروه طالبان در مرزهای افغانستان و عبور تروریستها از مرزهای این کشور تاکید کرد.
سرگئی شویگو گفت: احتمال دارد در صورتی که تهدید مستقیمی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی را تهدید کند از دو پایگاه نظامی روسیه در قرقیزستان و تاجیکستان برای خنثی کردن این تهدیدها استفاده شود.
وزیر دفاع روسیه همچنین افزود: گروه طالبان متعهد شده است که هیچ گونه تجاوزی به کشورهای مجاور افغانستان و عبور از مرزها نداشته باشد.
وی همچنین تاکید کرد: روسیه تمرینهای مشترک با هم پیمانان خود در منطقه را ادامه خواهد داد.
واشنگتن پست: ارزیابیهای اطلاعاتی آمریکا: کابل حداکثر ظرف ۹۰ روز آینده سقوط میکند
به گزارش روزنامه واشنگتن پست؛ مقامات آمریکایی درباره سقوط کابل پایتخت افغانستان زودتر از موعد پیش بینی شده هشدار داده اند.
این روزنامه نوشت: دولت بایدن خود را برای سقوط کابل زودتر از زمانی که تا قبل از این پیش بینی میشد، آماده میکند. ارزیابیهای اطلاعاتی تاکنون حاکی از آن بود که کابل ظرف شش تا دوازده ماه بعد از خروج ارتش آمریکا از افغانستان سقوط کند. اما الان و به گفته یک مقام آمریکایی ارتش این کشور پیش بینی میکند کابل تا نود روز آینده سقوط کند.